Bedstemor's jordbær-rabarbersaft

 

Giver ca. 2 liter saft:

2 kg jordbær (Daroyal/Konia)

15 stilke rabarber (Vin- eller Jordbærrabarber)

500 g sukker

1 tsk Atamon

Jordbærene og rabarber koges uden vand. Der kan med fordel kommes flere jordbær i, således bliver saften kraftigere. 

Saften sies fra og tilsættes sukker og Atamon. Saften afkøles.

Ved servering tilsættes vand efter din egen smag.

Bonde salat med grønne bønner

 

Du skal bruge til 2 portioner:

500 g friske grønne bønner (evt frosne)

6-8 små tomater (mix farvede)

2 æg (kogte)

8-10 små nye kartofler (kogte)

200 g varmrøget laks

salat

Dressing:

olivenolie

vineddike

sød fransk sennep

citron

honning

salt og peber

Sådan gør du:

Bønnerne koges i letsaltet vand i ca. 3-4 min, afkøles straks i rindende koldt vand. Marineres i dressing. 

Salaten anrettes på en bund af salat og bønner. Herpå lægges æg, tomater, kartofler og laks.

  

Ærtesuppe med bacon

 

Du skal bruge til 2 portioner:

1 frisk løg

1 fed hvidløg

1 håndfuld persille

250 g friske, bælgede ærter (eller fra frost)

2 dl grøntsagsbouillon

1/2 dl piskefløde 

100 g bacontern

brødcroutoner

cashewnødder m salt

Sådan gør du:

Rist bacontern, tag dem af panden. Brug overskydende fedt til at svitse løg, hvidløg og persille i uden at de tager farve.

Tilsæt ærter og bouillon.

Lad det simre i 6-7 minutter.

Blend suppen.

Smag til med fløde, salt og hvid peber.

Anret med bacontern, brødcroutoner og cashewnødder.

 

Salat med friske ærter og marinerede umodne jordbær

 

Du skal bruge til 2 portioner:

Salat:

10 umodne jordbær (Sonsation)
10 bælge ærter (Maxi gold)
Salat mix
Salatløg 

Marinade:

2 spsk. hvid eddikedressing
2 spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
1 tsk. honning 

Sådan gør du:

Jordbær og salatløg skæres i tynde skiver (evt. på mandolinjern) og marineres i ca. 1/2 time. 
Salaten anrettes med marinerede jordbær og salatløg samt de friske ærter - uden bælge. 

Issing filet med ristede umodne jordbær

 

TIP:

Ristede umodne jordbær (Sonsation) går rigtig godt sammen med fisk. 

Her er de anrettet på issing filet med krydderurter. 
Kan evt. serveres med vores jordbær-ærte-salat, som er beskrevet ovenfor. 

Nem dessert - Bagte jordbær

 

Du skal bruge til 4 portioner:

16 store eller 24 små jordbær (gerne Daroyal)
16 makroner
8 spsk. portvin
1/4 liter piskefløde

Sådan gør du:

Læg jordbærene enkeltvis i et ovnfast fad, og bag dem i 5-10 min. ved 180 grader.
Fordel makronerne i 4 portionsglas, og hæld 2 spsk. portvin i hvert glas. 
Pisk fløden.
Når jordbærene er varme og bløde, er de færdige, og kan fordeles i portionsglassene. 
Pynt med flødeskum. 

God fornøjelse 🙂

 

Søster's jordbærkage

 
Du skal bruge:
 

Mørdej:
150 g hvedemel
100 g smør
50 g sukker
1 æggeblomme  

Marzarinfyld:
50 g blødt smør
100 g sukker
100 g ren rå marcipan
2 æg
25 g hvedemel
 
Pynt:
50 g god mørk chokolade (70%)
 
Vaniljecreme (laves i god tid da den skal være kold):
2 dl sødmælk
2 æggeblommer
1 spsk maizena
2 spsk sukker
2 tsk vanilje sukker
0,5 dl piske fløde
 
500 g friske jordbær (gerne Sonsation)
Evt. Mynteblade til pynt
Evt. Mirror glaze (Kan købes hos specialkøbmanden.dk)
 
Sådan gør du:
 
Mørdej og fyld:
Smørret smuldres i mel og sukker til der ikke er klumper. Dejen samles med æg. Lægges på køl i 30 min.
Dejen rulles rimelig tyndt ud (ok at bruge lidt ekstra mel) og lægges i en smurt tærteform (ca. 23 cm diameter). Tryk dejen i hjørnerne så den ikke er tyk nogen steder.
Rør ingredienserne til marzarin fyldet sammen og fordel ovenpå mørdejen.
Bages i almindelig ovn ved 200C i 20-30 minutter til kagen er gylden og fast når man trykker på den men stadig blød.
 
Når kagen er afkølet dækkes den med et tyndt lag smeltet chokolade.
 
Creme:
Æg, sukker, vaniljesukker og maizena mel piskes godt. Mælken varmes op (ikke koge) og æggemassen tilsættes til gryden. Der røres godt rundt under fortsat opvarmning indtil cremen er tyk.
Fløden piskes til flødeskum og vendes i cremen når den er afkølet (helst hel kold). 
Cremen fordeles på marzarin kagen og jordbær skæres i halve eller kvarte og fordeles på cremen.
Pynt evt med små stykker mynteblade og et lag mirror glaze.
 

Nødde-marengs bund med jordbærtopping

 

Du skal bruge:

200 g rørsukker
200 g groftmalede mandler
4 bægre pasteuriserede æggehvider

200 g frosne eller friske jordbær (Daroyal eller Sonsation) til creme

200 g friske jordbær til pynt (Sonsation)

Sådan gør du:

Marengsbund:

Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker, og pisk igen, til det er helt stift. 
Vend mandlerne i den piskede æggehvidemasse. 
Fordel massen i en springform med bagepapir. Bag 20-30 min. ved 175 grader varmluft.

Creme: 

Optø lidt frosne jordbær.
Når de er optøede moses de, og blandes med flødeskum. 

Cremen smøres på den afkølede marengsbund, og toppes med overskårne friske jordbær. 
Serveres afkølet. 


Denne lækre kage er perfekt til sommerens lyse aftener.
God fornøjelse!

Lækker sommerdrink - Strawberry Daiquiri



Du skal bruge til 2 drinks:

12-15 frosne jordbær (gerne Daroyal)
6 cl lys rom (kan udelades hvis man ønsker alkoholfri)
Saften fra 1/2 lime
2 cl glukosesirup (der kan også bruges sukker eller flormelis)

Det hele kommes i en blender, og blendes indtil en ensartet og tyk masse er opnået. 
Serveres med det samme i coctailglas. 

Klassikeren - Jordbær med chokolade

 

Det skal du bruge: 

20 store friske bær (gerne Felicita eller Sonsation)
100 g hvid chokolade
100 g mørk chokolade


Sådan gør du: 

Smelt chokoladen i hver sit vandbad. 
Dyp skyllede og tørrede bær i chokoladen. Læg dem på et bagepapir, og sæt dem i køleskabet i en time inden servering. 

Meget lækkert og simpelt! 

Rabarber kompot

D