Bedstemor's jordbær-rabarbersaft
Giver ca. 2 liter saft:
2 kg jordbær (Daroyal/Konia)
15 stilke rabarber (Vin- eller Jordbærrabarber)
500 g sukker
1 tsk Atamon
Jordbærene og rabarber koges uden vand. Der kan med fordel kommes flere jordbær i, således bliver saften kraftigere.
Saften sies fra og tilsættes sukker og Atamon. Saften afkøles.
Ved servering tilsættes vand efter din egen smag.
Lækker sommerdrink - Strawberry Daiquiri
Du skal bruge til 2 drinks:
12-15 frosne jordbær (gerne
Daroyal)
6 cl lys rom (kan udelades hvis man ønsker alkoholfri)
Saften fra 1/2
lime
2 cl glukosesirup (der kan også bruges sukker eller flormelis)
Det
hele kommes i en blender, og blendes indtil en ensartet og tyk masse er opnået.
Serveres med det samme i coctailglas.
Bonde salat med grønne bønner
Du skal bruge til 2 portioner:
500 g friske grønne bønner (evt frosne)
6-8 små tomater (mix farvede)
2 æg (kogte)
8-10 små nye kartofler (kogte)
200 g varmrøget laks
salat
Dressing:
olivenolie
vineddike
sød fransk sennep
citron
honning
salt og peber
Sådan gør du:
Bønnerne koges i letsaltet vand i ca. 3-4 min, afkøles straks i rindende koldt vand. Marineres i dressing.
Salaten anrettes på en bund af salat og bønner. Herpå lægges æg, tomater, kartofler og laks.
Ærtesuppe med bacon
Du skal bruge til 2 portioner:
1 frisk løg
1 fed hvidløg
1 håndfuld persille
250 g friske, bælgede ærter (eller fra frost)
2 dl grøntsagsbouillon
1/2 dl piskefløde
100 g bacontern
brødcroutoner
cashewnødder m salt
Sådan gør
du:
Rist bacontern i en gryde, tag dem af fra til anretning. Brug overskydende fedt til at svitse løg, hvidløg og persille i uden at de tager farve.
Tilsæt ærter og bouillon.
Lad det simre i 6-7 minutter.
Blend suppen.
Smag til med fløde, salt og hvid peber.
Anret med bacontern, brødcroutoner og cashewnødder.
Salat med friske ærter og marinerede umodne jordbær
Du skal bruge til 2 portioner:
Salat:
10 umodne jordbær (Sonsation)
10 bælge ærter (Maxi gold)
Salat mix
Salatløg
Marinade:
2 spsk. hvid eddikedressing
2 spsk.
citronsaft
1 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
Sådan gør du:
Jordbær og salatløg skæres i tynde skiver (evt. på
mandolinjern) og marineres i ca. 1/2 time.
Salaten anrettes med marinerede jordbær og salatløg samt de friske ærter - uden bælge.
Nem dessert - Bagte jordbær
Du skal bruge til 4 portioner:
16 store eller 24 små jordbær (gerne Daroyal)
16 makroner
8 spsk. portvin
1/4 liter piskefløde
Sådan gør du:
Læg jordbærene enkeltvis i et ovnfast fad, og bag dem i 5-10 min. ved 180 grader.
Fordel makronerne i 4 portionsglas, og hæld 2 spsk. portvin i hvert glas.
Pisk fløden.
Når jordbærene er varme og bløde, er de færdige, og kan fordeles i portionsglassene.
Pynt
med flødeskum.
God fornøjelse 🙂
Søster's jordbærkage
Mørdej:
150 g hvedemel
100 g smør
50 g sukker
1 æggeblomme
Nødde-marengs bund med jordbærtopping
Du skal bruge:
200 g rørsukker
200 g groftmalede mandler
4 bægre pasteuriserede æggehvider
200 g frosne eller friske jordbær (Daroyal eller Sonsation) til creme
200 g friske jordbær til pynt (Sonsation)
Sådan gør du:
Marengsbund:
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker, og pisk igen, til det er helt
stift.
Vend mandlerne i den piskede æggehvidemasse.
Fordel massen
i en springform med bagepapir. Bag 20-30 min. ved 175 grader varmluft.
Creme:
Optø lidt frosne jordbær.
Når de er optøede moses de, og blandes med flødeskum.
Cremen smøres på den afkølede marengsbund, og toppes med overskårne friske jordbær.
Serveres afkølet.
Denne lækre kage er perfekt til
sommerens lyse aftener.
God fornøjelse!
Klassikeren - Jordbær med chokolade
Det skal du bruge:
20 store friske bær (gerne
Felicita eller Sonsation)
100 g hvid chokolade
100 g mørk chokolade
Sådan gør du:
Smelt chokoladen i hver sit vandbad.
Dyp skyllede og tørrede bær i chokoladen. Læg dem på et bagepapir, og sæt dem i køleskabet i en time inden servering.
Meget lækkert og simpelt!
Spaghetti græskar
Spaghetti græskar kan bruges som et glutenfri alternativ til pasta eller som erstatning for kartoffelmos.
Spaghetti græskar flækkes i 2 halvdele, kernerne skrabes ud og grækaret pensles med olie og krydres med salt og peber.
Græskaret lægges på en bageplade med den hårde side opad. Bages i ca. 30 min ved 200 grader.
Derefter vendes græskaret og bager videre i ca. 15 min.
Når græskaret er færdigbagt kan *kødet' skrabes ud i fine strimler (deraf navnet spaghetti).